Waarheid maakt Vrij

Wat waar is, wat aansluit bij de Goddelijke ordening, kan soms even confronterend zijn: het botst op meningen, overtuigingen waarvan we dáchten, geloofden, dat ze juist en waar waren.  Die meningen worden aan wankelen gebracht, ‘stellingen vallen om’. Dit kan in het brein zelfs even kortsluiting geven, zeker als daar ook veel emotie aan vasthangt. Maar zodra het licht van inzicht – het universele gegeven, de Waarheid – wordt toegelaten, dan voelt met een opluchting, een verlichting. Het oude idee of de overtuiging, die gebaseerd was op manke conclusies, wordt losgelaten en we voelen een lichtere stroom door ons gaan, we voelen ons dichter aangsloten op onze ware natuur.

 Jezus zegt: Waarheid maakt vrij.  Ik ben de weg, de waarheid en het leven.”

De weg is: welke richting kies jij in je leven: liefde en verbinding ofwel afwijzing en verdeeldheid. Die keuze bepaalt of je waarheid op je weg krijgt, of dat je in illusies verder blijft leven. (in die illusies verder leven kan ook een hele tijd schijnbaar goed gaan, tot de ziel je halt toeroept via conflicten of ziekten). Telkens je kiest voor Liefde haal je Waarheid naar je toe. Beiden horen onlosmakelijk samen. Als je kiest voor Liefde heb je nog niet direct de Wijsheid, de Waarheid in pacht, maar je blijft op het goede spoor. En als je op het goede spoor zit, dan brengt de levenstrein je naar goede tussenstations. Momenten van inzicht en rust, momenten van heling en groei. Je leert beter met jezelf omgaan! En hoe beter je met jezelf omgaat, des te makkelijker verloopt de omgang met de mensen. Je leert de samenhang der dingen doorzien, je leert Gods leiding herkennen in jouw levenspuzzel.

De vrucht van de Waarheid is Vrede. En Vrede is het hoogste goed!! Al heb je miljoenen euro’s in bezit, maar als je geen innerlijke Vrede hebt … Je kunt met je geld geen Vrede en diepe rust kopen. Gelukkig maar. Begin met Liefde, liefdevol willen dénken, over jezelf, over anderen, over de wereld. Liefdevol denken over je verleden, heden en toekomst!! Dan komen Waarheid en inzicht ten gepaste tijd aankloppen bij je met de boodschap: “We gaan je leren hoe je nog effectiever met je Liefde kunt leven, werken en vooral genieten in je leven”.  En dit leren kost geen moeite, meestal toch niet.

Wel kan het zijn dat je af en toe het gevoel hebt in een diepe, donkere ravijn te zitten. Ja, dat hoort er ook bij. Maar steeds sterker groeit je vertrouwen en je geloof in die Kracht van Liefde. Je ontwikkelt vertrouwen en geduld in die ravijn: geduldig en vertrouwvol wachten tot er weer een touwladder naar beneden valt die je kan vastgrijpen om eruit te klimmen.  En net op het moment dat het wachten te lang duurt en je denkt te zullen sterven, ja, dan is er toch weer een reddingslijn beschikbaar.

 

 

Er worden altijd kansen gegeven, nooit is het te laat.

Iedere dag is een nieuwe dag,

en de Son komt iedere morgen op,

ook al vraagt ge het niet.

(Ludo)

                       Levenskunst?          Leer al spelend         En speel al lerend

 

Reacties zijn gesloten.